Development Engineer Engine Simulation

DEVELOPMENT ENGINEER ENGINE SIMULATION

Anglo Belgian Corporation, met hoofdzetel in Gent, is één van Europa's meest toonaangevende middelsnellopende motorfabrikanten. ABC-motoren worden gebruikt in schepen, locomotieven en generatorsets. Anglo Belgian Corporation werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nog efficiëntere motoren met meer vermogen, een lager brandstofverbruik en dus minder uitstoot.
We zijn op zoek naar:

DEVELOPMENT ENGINEER ENGINE SIMULATION

FUNCTIE
Om nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen aan onze diesel, waterstof en methanol verbrandingsmotoren zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn simulaties onmisbaar. Dankzij simulaties kunnen we verschillende ideeën uittesten en analyseren zonder dat we hiervoor effectief dure motortesten moeten uitvoeren. We kunnen ook de nauwkeurigheid van deze testen verbeteren én we kunnen zaken in simulatie testen die quasi onmogelijk te testen zijn, bijvoorbeeld extreme omgevingscondities.

Het is jouw verantwoordelijkheid om deze simulatiemodellen op te bouwen zodat ze zo goed mogelijk de realiteit benaderen. Je bedenkt en test verschillende verbeteringen uit in de simulatie. Samen met collega’s voer je metingen uit op onze onderzoeksproefstanden om de simulatie te valideren en te verbeteren. Je zorgt dat alle nodige parameters correct gemeten worden. In sommige gevallen zorg je zelf voor de installatie van sensoren of speciale meetopstellingen of voer je de testen zelf uit. Je verwerkt de meetdata, optimaliseert het model en overlegt met de testingenieur mogelijke verbeteringen.

Daarnaast werken we ook aan een digital twin van onze motor. Op basis van motormodellen, voorspellen we verschillende motorparameters, die we vergelijken met gemeten waarden. Hiermee willen we problemen bij klanten detecteren voor ze er hinder van ondervinden, mogelijke verbeteringen voorstellen, en een geoptimaliseerd onderhoud kunnen doorvoeren. Ook hier werk je mee aan het opstellen, valideren en verbeteren van de modellen.

Op al deze domeinen word je bijgestaan door ervaren collega’s die je opleiden en waarbij je ideeën kan aftoetsen.

PROFIEL

  • Je bent een teamplayer met een sterke verantwoordelijkheidszin;
  • Je slaagt erin situaties uit de praktijk om te zetten in een model, zonder de praktijk uit het oog te verliezen;
  • Je hebt een Masterdiploma, of verwierf deze kennis door ervaring, bovenal ben je leergierig en wetenschappelijk ingesteld;
  • Je hebt kennis van verbrandingsmotoren, praktijkervaring is zeker een meerwaarde;
  • Ervaring met simulaties in GT-power is een sterke meerwaarde, net als kennis van Python;
  • Ervaring in een het opstellen van simulatiemodellen of digital twins is een meerwaarde;
  • Je hebt goede kennis van Nederlands en Engels.

WIJ BIEDEN JOU
Je komt terecht in een dynamische omgeving. We zijn een bedrijf met korte communicatielijnen en een vlakke structuur. Doordat ontwikkeling, productie en testen allemaal op dezelfde site in Gent gebeurt, krijg je inzicht in het hele proces. Je krijgt, na een grondige inwerkperiode, veel vrijheid om je projecten tot een goed einde te brengen. We voorzien een competitief loon in functie van jouw ervaring en competenties.

Heb je zelf interesse of ken je iemand die in aanmerking zou kunnen komen
Solliciteren kan bij Heye Esther; eh@abc-engines.com.